RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNING TA'MINLANISHI: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YOʻNALISHLAR - Maxmudov Anvarjon,; Ibroximov Samodilbek Farhodjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  magolada  raqamli  iqtisodiyotning  jadal  rivojlanishi sharoitida  moliyaviy  barqarorlikka  ta'sir  etuvchi  omillar,  muammolar  va  ularni boshqarish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalar,  ayniqsa,  raqamli to’lov tizimlari, kriptovalyutalar va fintech xizmatlari moliyaviy tizim barqarorligiga qanday  tahdid  va  imkoniyatlar  olib  kelishi  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek maqolada  rivojlanayotgan  davlatlar  xususan  O’zbekiston  kontekstida  moliyaviy infratuzilmani raqamlashtirishning makroiątisodiy oqibatlari tahlil qilinib siyosiy va   tartibga solish yondashuylari taklif etilgan.