MAMLAKATIMIZDA TEMIR YOʻL TRANSPORTI TARIXINI OʻRGANISH BORASIDA OLIB BORILGAN TADQIQOTLAR TAHLILI - Niyazov Adxam Abduganiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Oʻrta  Osiyo,  xususan  Oʻzbekistonta  temir yoʻllar  qurilishining  boshlanishi,  undan  koʻzlangan  maqsad,  sohaga  oid  mavjud adabiyotlar  va  tadqiqot  natijalariga  toʻxtalib  oʻtilgan.  Temir  yoʻl  qurilishiga bagʻishlangan  manbalar  Chor  Rossiyasi  davridagi,  Sovet  Ittifoqi  davridagi  va Oʻzbekistonning  mustaqillik  yillari  davridagimanbalar  tarzida  tizimlashtirilgan. Mavjud manbalarning mazmuni qisqacha tahlil etilgan.