BOLA TARBIYASIDA OILA, MAKTAB VA MAHALLA HAMKORLIGINING IJTIMOIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Tojiboeva Dilshodaxon Xudoyberdiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  barkamol  avlodni  voyaga  yetkazishda  oila, maktab  va  mahalla  hamkorligining  o‘ziga  xos  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Bola shaxsining  shakllanishi  faqatgina  bir  yo‘nalishli  jarayon  emas,  balki  ijtimoiy institutlarning  jipsligini  talab  etuvchi  tizimdir.  Oila  tarbiyaning  asosi  va  poydevori hisoblansa,  maktab  bu  jarayonni  ilmiy  va  metodik  jihatdan  boyitadi.  Mahalla  esa ijtimoiy  nazorat  va  milliy  qadriyatlarni  singdirishda  o‘ziga  xos  ko‘prik  vazifasini o‘taydi. Ushbu uchlik hamkorligi yoshlarning huquqbuzarliklardan yiroq bo‘lishi va ma’naviy  yetukligini  ta’minlashda  muhim  ahamiyatga  ega.  Maqolada  mazkur tizimning huquqiy asoslari va bugungi kunda uchrayotgan dolzarb masalalari ilmiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqilgan. Hamkorlikning samarali mexanizmlarini yaratish bo‘yicha amaliy taklif va mulohazalar bayon etilgan. Kelajak avlod tarbiyasida ushbu ijtimoiy sheriklikning o‘rni beqiyos ekanligi asoslab berilgan.