OʻZBEKISTONDA AKADEMIK NOTIQLIKNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Tojiboyeva Shahlo,; Melikulova Nilufar,; Turdiyeva Charos,; Ziyovuddinova Lobarxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekistonda akademik notiqlikning mohiyati va  uning  asosiy  xususiyatlari  keng  yoritilgan.  Xususan,  ilmiy  asoslanganlik, mantiqiylik va izchillik, tilning aniqligi va ravonligi, rasmiylik hamda uslubiy xolislik kabi  jihatlar  batafsil  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  akademik  nutqning  tinglovchiga yo‘naltirilganligi  va  nutq  madaniyatiga  rioya  qilishning  ahamiyati  ochib  berilgan. Maqolada  akademik  notiqlikning  ilmiy  faoliyatdagi  o‘rni  va  uning  samaradorligini oshirish omillari haqida ham fikr yuritilgan.