MUSTAQILLIKDAN SOʻNG OʻZBEKISTONDA OLIB BORILGAN TADQIQOT ISHLARI. - Moʻminova Dildoraxon Xislatjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  1991-yildan  keyingi  Oʻzbekistonda  amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqotlarning asosiy maqsadlari, qo‘llangan  metodologiya  va  erishilgan  natijalar  batafsil  yoritilgan.  Shuningdek, ijtimoiy  soha,  iqtisodiyot,  ta’lim  tizimi,  qishloq  xo‘jaligi,  texnologik  va  ekologik yo‘nalishlar bo‘yicha olib borilgan ilmiy izlanishlar va ularning jamiyat rivojiga ta’siri o‘rganiladi. Mazkur maqola Oʻzbekiston mustaqilligi davridagi ilmiy faoliyat tizimini keng qamrovli va tizimli tasavvur qilish imkonini beradi.