TA'LIM TIZIMIDA MASOFAVIY HAMDA ONLAYN O'QITISH TIZIMINING SAMARADORLIGI VA UNING SALBIY JIHATLARI. - Olimova Feruza Akbar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya.  So'nggi  yillarda  texnologiyalar  va  global  pandemiyalar  ta'lim tizimini  sezilarli  darajada  o'zgartirib  yubordi.  An'anaviy  o'qitish  metodlariga masofaviy va onlayn o'qitishning kirib kelishi, butun dunyo bo'ylab ta'lim jarayonlarini o'zgartirishga olib keldi.Masofaviy ta'lim o'quvchilarning o'qish jarayonini an'anaviy sinf  xonalaridan  tashqarida,  internet  va  boshqa  raqamli  texnologiyalar  yordamida amalga  oshiriladigan  o'qitish  usulidir.Zamonaviy  axborot  va  kummunikatsiya texnologiyalari vositalarini ta'lim jarayoniga kirib kelishi an'anaviy o'qitish usullariga qo'shimcha  ravishda  yangi  o'qitish  shakli-masofaviy  o'qitish  yaratilishiga  omil bo'ldi.Hozirgi kunga kelib bu ta'lim usuli kundalik hayotimizning ajralmas qismiga aylanib  bormoqda.Bu  kabi  o'quv  jarayonlarini  bir  qancha  ijobiy  va  salbiy  holatlari mavjud. Ushbu maqolada masofaviy va online ta'lim tizimlarining samaradorligi va uning o'quvchilarga bo'lgan qiyinchiliklari tahlil qilinadi.