BOSU ASOSIDA EGILUVCHANLIKNI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI - Umarova Gulshoda Ikromovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur  maqolada  talabalarda  egiluvchanlik  sifatini rivojlantirishda  zamonaviy  yondashuvlardan  biri  sifatida  BOSU  platformasidan foydalanishning  ilmiy-nazariy  asoslari  va  amaliy  samaradorligi  tahlil  qilinadi. Tadqiqot davomida egiluvchanlikni oshirishga qaratilgan an’anaviy va innovatsion metodlar  bo‘yicha  ilmiy  adabiyotlar  o‘rganilib,  BOSU  platformasining  funksional imkoniyatlari  asoslab  berildi.  Shuningdek,  BOSU  asosidagi  mashg‘ulotlarning mushak-elastiklik xususiyatlari, bo‘g‘im harakatchanligi va muvozanatga ta’siri tahlil qilindi.  Tahlillar  natijasida  aniqlanishicha,  BOSU  platformasi  yordamida bajariladigan  mashqlar  egiluvchanlikni  rivojlantirish  bilan  birga  organizmning umumiy  funksional  tayyorgarligini  ham  yaxshilaydi.  Ushbu  yondashuv  jismoniy tarbiya jarayoniga zamonaviy innovatsion metod sifatida joriy etilishi mumkin.