AMIR TEMURNING HARBIY STRATEGIYASI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI - Odilova Gulsanam, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada Amir Temurning harbiy strategiyasi, jang olib borish usullari hamda ularning tarixiy ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Temuriylar davlati harbiy tizimining o‘ziga xos jihatlari, qo‘shin tuzilishi, strategik rejalashtirish va  diplomatik  yondashuvlar  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek,  Temur strategiyasining bugungi harbiy  ilm-fan  va  siyosiy  boshqaruvdagi  o‘rni ham  ko‘rib chiqiladi.