ELEKTR ENERGIYA BOZORIDA MUVOZANATNI TA’MINLASH: MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI TAJRIBASI TAHLILI - Allamberganova Oyjamol Rahmanbergan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  elektr  energiya  bozorida  muvozanatni ta’minlash masalalari hamda Markaziy Osiyo davlatlarining bu boradagi tajribasi tahlil qilinadi.  Hududdagi  energetika  tizimlarining  o‘ziga  xos  xususiyatlari,  resurslardan samarali  foydalanish  va  energiya  ta’minotida  barqarorlikni  oshirish  yo‘llari o‘rganiladi.  Shuningdek,  mintaqaviy  hamkorlikning  ahamiyati  va  istiqbollari yoritiladi.