ZICH TOLALI BIRIKTIRUVCHI TO’QIMALAR TUZILISHI, XILLARI, RETIKULYAR, YOG’ PIGMENT TO’QIMALAR TUZILISHI VA FUNKSIYASI. - Qodirova Dilorom (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zich tolali biriktiruvchi to‘qimalarning tuzilishi, ularning  asosiy  xillari  hamda  organizmdagi  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek, retikulyar, yog‘ va pigment to‘qimalarning morfologik xususiyatlari, hujayra tarkibi va bajaradigan funksiyalari tahlil qilinadi. Mazkur to‘qimalarning organizmda himoya, tayanch,  energiya  zaxiralash  va  metabolik  jarayonlardagi  roli  ilmiy  asosda  bayon etilgan.