ADABIYOTDA OTA OBRAZI (ULUG‘BEK HAMDAMNING ,,OTA’’, OYBEKNING ,,QUTLUG‘ QON’’, ONORE DE BALZAKNING ,,GORIO OTA’’ ASARLARI MISOLIDA) - Abdullayeva Gulnoza; Usmonbekova E’zoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tezisda  adabiyotda  ota  obrazi  orqali  millat,  xalq  o‘tmishining  yaqqol tasvirlanishi, personajlar yaratgan syujet tahlil qilinadi. Muallif ko‘zda tutgan xulosalar ochib beriladi va yakuniy fikr keltiriladi.