GAMETOGENEZ JARAYONI, GAMETALARNING XILLARI VA TUZILISHI - Jo‘raxanova Durdona Rivojiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  gametogenez  jarayonining  mohiyati,  uning hayvonlardagi  ko‘rinishlari  hamda  bosqichma-bosqich  rivojlanishi  sitologik  va genetik  nuqtai  nazardan  tahlil  qilingan.  Maqolada  jinsiy  hujayralarning shakllanishidagi  to‘rtta  asosiy  davr  (ko‘payish,  o‘sish,  yetilish,  shakllanish)  va  bu jarayonda  hujayra  organoidlarining  (yadro,  Golji  apparati,  mitoxondriya) strukturaviy  o‘zgarishlari  batafsil  bayon  etilgan.  Shuningdek,  spermatogenez  va ovogenez  jarayonlarining  o‘zaro  qiyosiy  jadvali  hamda  meyoz  bo‘linishining  irsiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli yoritilgan.