PEDAGOGIKA YO‘NALISHIDAGI TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR TAHLILI - Jumabayeva Dildora Madaminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  pedagogika  yo‘nalishida  tahsil  olayotgan talabalarda kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy  jihatdan  tahlil qilingan.  Tadqiqot  davomida  kommunikativ  kompetensiyaning mazmuni, tarkibiy qismlari va pedagogik faoliyatdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, individual-psixologik  xususiyatlar,  ta’lim  muhiti,  o‘qituvchi  shaxsiyati,  ijtimoiy-madaniy omillar hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining kommunikativ ko‘nikmalarga  ta’siri  asoslab  berilgan.  Maqolada  zamonaviy  pedagogik  metodlar, jumladan interaktiv usullar, rol o‘yinlari, munozaralar va loyiha asosida o‘qitishning samaradorligi  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  pedagogika  talabalari kommunikativ  kompetensiyasini  rivojlantirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.