СУҒОРИШ КАНАЛЛАРНИ САМАРАДОРЛИГИ ВА ИШОНЧЛИЛИГИНИ ОШИРИШ - Холмуродов Нурмухаммад Донобой ўғли; Хушвақтов Исломбек Хабиб ўғли; Солижонов Муслимбек Вохиджон ўғли; Қосимов Абдулла Умар ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Қарши  магистрал  канали  стратегик  нуқтаи  назаридан  Ўзбекистон  учун йирик  ва  муҳим  гидротехник  иншоот  ҳисобланади.  Қарши  магистрал  канали Талимаржон  сув  омбори  билан  биргаликда  Қашқадарё  вилоятининг  350  минг гектар  экин  майдонларини  сув  билан  таъминлайди.  Шу  билан  бир  қаторда Талимаржон сув омбори тизимида ичимлик суви тақсимлаш иншооти мавжуд бўлиб,  ушбу  иншоот  орқали    йирик  саноат  корхоналари:  “Шуртан  газ  кимё мажмуаси”  ва    “Шуртангаз”  давлат  шуъба  корхоналари  хамда  Қашқадарё вилоятининг  Нишон,  Қарши,  Касби  ва  Миришкор  туманларида  яшовчи  700 мингдан ортиқ аҳоли ушбу иншоот орқали ичимлик суви билан таъминланади.