АДМИНИСТРАТИВНО-ПРАВОВЫЕ МЕХАНИЗМЫ ЦИФРОВОЙ ТРАНСФОРМАЦИИ: ВЫЗОВЫ И ОПЫТ УЗБЕКИСТАНА - Умаралиева Нигина Собитали қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  davlat  boshqaruvi  tizimini raqamlashtirish  jarayonining  ma’muriy-huquqiy  asoslari  tahlil  qilingan.  Muallif raqamli  transformatsiyaning  huquqiy  mexanizmlarini  –  normativ  tartibga  solish, institutsional  islohotlar,  javobgarlik  tizimi  va  inson  huquqlarini  himoya  qilish masalalarini  o‘rganadi.  Tadqiqotda  “Elektron  hukumat”  tizimi,  “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi, shuningdek, sun’iy intellektni joriy etish bo‘yicha milliy  tajriba  keng  yoritilgan.  Maqola  yakunida  raqamli  boshqaruv  uchun  yagona ma’muriy-huquqiy modelni shakllantirish zarurligi asoslanadi.