O‘ZBEK TILIDA TASDIQ VA INKOR TUSHUNCHASINING IFODALANISHI - Nurmatova Saidaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  o‘zbek  tilida  tasdiq  va  inkor  kategoriyalarining  lingvistik mohiyati,  ularning  grammatik  va  semantik  xususiyatlari,  shuningdek,  ifodalanish vositalari tahlil qilinadi. Til tizimida tasdiq va inkor tushunchalari nafaqat sintaktik, balki pragmatik jihatdan ham muhim o‘rin tutadi. Maqolada o‘zbek tilidagi tasdiq va inkorni  ifodalovchi  birliklarning  shakl,  mazmun  va  qo‘llanish  xususiyatlari  ilmiy asosda yoritiladi.