O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI TABIAT HODISASI KOMPONENTLI TEZ AYTISHLARNING CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI - Qosimov Botir Saidvali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  ingliz  tillaridagi  tabiat  hodisasi komponentli  tez  aytishlar  lingvistik,  fonetik  hamda  lingvomadaniy  jihatdan chog‘ishtirilib tahlil qilinadi. Tez aytishlarda uchraydigan tabiat hodisalari (shamol, yomg‘ir,  qor,  quyosh,  bulut  va  hokazo)  xalqning  tabiatga  munosabatini,  milliy dunyoqarashini va fonetik madaniyatini aks ettiradi. Tadqiqot davomida ikki tildagi tez aytishlarning strukturasi, semantikasi va madaniy ahamiyati solishtirilgan.