TUGʻMA YURAK POROK - Kibriyoxon Azamova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Yurak  poroklari  -bu  yurakning  anatamik  tuzilishidagi  turgʻun nuqson,kamchilik  va  oʻzgarishlar;  normal  qon  oqimiga  halaqit  beradi.  Tugʻma  va Orttirilgan yurak poroklari farqlanadi.Tugʻma yurak poroklari homila yurak va yurak yirik tomirlarining embrional rivojlanish davrida notoʻgʻri shakllanishi natijasida roʻy beradi. Ushbu maqolada Tugʻma yurak poroklarining patogenezi, diagnostik usullari, klinik  belgilari  va  davolash  strategiyalari  keng  yoritilgan.  Shuningdek,  Orttirilgan yurak  poroklari bilan farqlari ham keltirilgan.