AYOLLAR SPORTIDAGI GENDER TENGLIGI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI VA XALQARO STANDARTLAR SOLISHTIRUVLI TAHLILI - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ayollar  sportidagi  gender  tengligi  masalasi O‘zbekiston tajribasi va xalqaro standartlar asosida tahlil qilinadi. Gender tengligining sportdagi  ahamiyati,  O‘zbekistonda  mavjud  holatlar,  xalqaro  standartlar  bilan solishtirilib, muammolar va takliflar bayon etilgan. Maqola ayollar sportida haqiqiy tenglikni ta’minlash uchun tizimli choralar zarurligini ta’kidlaydi.