ACHCHIQ BODOM (PRUNUS AMYGDALUS L.) NING OʻRMON MELIORATSIYASIDAGI AHAMIYATI - Xalilova F.Sh; Erkaboyev Furqat Eshqurbon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada achchiq bodomning tuproqning ustki unimdor qatlamining    yuvilib    ketishini    oldini    olishdagi    ahamiyati    yoritilgan.    Togʻ qiyaliklarida bodomzorlar  barpo  qilinsa tuproqda    suv    eroziyasini    oldini    olishda  ishonchli  himoya  boʻladi.  Bundan  tashqari oʻrmonzor maydonlarining kengayishiga koʻmaklashilgan boʻladi.