GEORGE SIMENONNING “UCH REMBRANDT” ASARIDA INSON RUHIYATINING SIRLARI - Hamroqulova Farangiz Umarovna; Usarova Laylo Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: George Simenonning “Uch Rembrandt” hikoyasi mashhur rassom Rembrandt asarlari bilan bog’liq sirli voqealar orqali inson ruhiyatining murakkab qatlamlarini ochib beradi. Asarda san`at, boylik va vijdon o’rtasidagi ziddiyat asosiy g’oya  sifatida  ilgari  suriladi.  Hikoyada  uchta  Rembrandt  rasmi  atrofida  kechgan jinoyat  voqeasi  o’ziga  xos  psixologik  detektiv  shaklda  tasvirlanadi.  Muallif  uchun jinoyatning  o’zi  emas,  balki  uning  ruhiy  sabablari  muhimdir.  Har  bir  obraz  o’z manfaatini san’at niqobi ortiga yashiradi va shu orqali  insonning haqiqiy “men”i ochiladi. Simenon o’ziga xos realistik va psixologik uslubda yozadi, mayda detallar orqali  qahramonlarning  ichki  kechinmalarini  yoritadi.  “Uch  Rembrandt”  hikoyasi detektiv  janr  doirasidan  chiqib,  axloq,  san’at  va  inson  vijdoni  haqida  falsafiy mushohadaga aylanadi.