TABIAT VA INSON O’RTASIDAGI UYG’UNLIK MASALASI “ROBNZON KRUZO” ASARIDA - Usarova Laylo Ibragimovna,; Adxamova Tumaris Adxam qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Daniel Defoning mashhur “Robinzon Kruzo” asarida inson va tabiat  o‘rtasidagi  uyg‘unlik  falsafasi  tahlil  etiladi.  Asarda  tabiat  insonni  sinovdan o‘tkazuvchi,  ammo  uni tarbiyalovchi kuch  sifatida talqin  qilinadi. Robinzon  Kruzo orolda  yakka  qolganida,  tabiat  bilan  kurashish  o‘rniga  uni  tushunishga,  unga moslashishga va undan to‘g‘ri foydalanishga o‘rganadi. Bu jarayon insonning ichki kamoloti, sabr, mehnatsevarlik va minnatdorlik sifatlarini namoyon etadi. Maqolada asardan iqtiboslar asosida tabiat bilan uyg‘un yashash g‘oyasi yoritilgan.