MAVJUD FILTRLARNING KONSTRUKTIV TUZILISHI VA ULARNING QO‘LLANILISHI. - Shavkatov Bekzod Sherali o‘g‘li,; Jurayev Akbar Shavkatovich,; Ismatov Adxamjon Alibek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya;  Ushbu  ishda  gidravlik  tizimlarda  qo‘llaniladigan  turli  xil filtrlarning  turlari,  ularning  konstruktiv  tuzilishi,  ish  prinsipi  va  qo‘llanish  sohasi yoritilgan. To‘rli, simli, plastinali, karton, mato, kigiz, metallokeramik hamda magnitli filtrlarning afzalliklari va tozalash darajalari tahlil qilinadi. Shuningdek, filtrlarning gidravlik tizimlarni mexanik ifloslanishlardan himoya qilishdagi o‘rni, ularning xizmat muddati  va  tizim  samaradorligiga  ta’siri  haqida  ma’lumot  beriladi.  Filtrlarning  o‘z vaqtida almashtirilishi va texnik xizmat ko‘rsatish zarurligi tizim ishonchliligi va uzoq muddatli ishlashining asosiy omili sifatida ko‘rsatiladi.