O‘LCHOV VOSITALARINING TASNIFI: TURLARI VA QO‘LLANILISHI - Xolmo‘minova Shahnoza Gulyam qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Uskunaning  tarkibiy  qismlari  va  blankalarini  ishlab  chiqarish kelajakdagi  mahsulotlar  uchun  aniq  geometrik  xususiyatlarni  talab  qiladi.  Ushbu xususiyatlarni tekshirish uchun maxsus o‘lchov asboblari qo‘llaniladi. Ushbu asboblar mahsulotning standartlarga muvofiqligini va ularni bajarishning to‘g‘riligini aniqlash imkonini beradi. Ushbu asboblar qurilish va ta’mirlash bosqichlarini kuzatish uchun ham ishlatiladi.