RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BANK XIZMATLARINING TRANSFORMATSIYASI - Nurmuxamedova Shoira O'lmas qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanishi, texnologik innovatsiyalar,  onlayn  to‘lov  tizimlari,  sun’iy  intellekt  va  moliyaviy  texnologiyalar (FinTech)ning  rivojlanishi  sharoitida  bank  xizmatlarining  tubdan  o‘zgarishi, transformatsiyasi va yangi modelga moslashuvi tahlil qilinadi. Bank tizimida raqamli platformalarning joriy etilishi, mijoz bilan real vaqt rejimida ishlash, xizmatlarning tezligi  va  sifatining  oshishi,  xavfsizlik  masalalari  hamda  mijozlar  xulq-atvorining o‘zgarishi izohlanadi. Tadqiqot natijalari bank sektoriga innovatsion yondashuvlarni integratsiya qilish zarurligini ta’kidlaydi.