XALQARO IQTISODIYOT VA BANK TIZIMINING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Ergasheva Dildora Atavullo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  xalqaro  iqtisodiyot  tizimining  rivojlanish bosqichlari, global moliya oqimlari va ularni boshqarishda bank tizimining o‘rni tahlil etilgan.  Shuningdek,  xalqaro  moliyaviy  tashkilotlarning  faoliyati,  ularning mamlakatlar iqtisodiy barqarorligiga ta’siri, O‘zbekistonning xalqaro bank tizimidagi ishtiroki hamda raqamli texnologiyalar orqali moliyaviy integratsiyani chuqurlashtirish imkoniyatlari keng yoritilgan.