INNAVASION IQTISODIYOT SHAROITIDA INSON KAPITALIGA INVESTITSIYA KIRITISHNING IQTISODIY SAMARASI - Muxtarova Muxlisa Anvarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  innavasion  iqtisodiyot  sharoitida  inson  kapitaliga investitsiya  kiritishning  zaruriyati,  uni  moliyalashtirish  mexanizmlari  va  bunda vujudga  keladigan  iqtisodiy  samaradorlik  jihatlari  yoritilgan.  Inson  kapitali  – zamonaviy iqtisodiy taraqqiyotning asosiy drayveri bo‘lib, ta’lim, sog‘liqni saqlash, malaka oshirish va raqamli kompetensiyalar kabi yo‘nalishlar bo‘yicha investitsiyalar davlat va biznes sektorlarida yuqori qaytish ko‘rsatkichlarini ta’minlaydi. Tadqiqotda adabiyotlar tahlili, taqqoslash usuli va nazariy tahlil usullari qo‘llanildi.