ANBAR OTINNING “QAROLAR FALSAFASI” ASARIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI - Xudoyberdiyeva Naziraxon, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  Anbar  Otinning  “Qarolar  falsafasi”  asarida ko‘tarilgan ijtimoiy muammolar, ularning adabiy talqini, jamiyat hayotidagi o‘rni va ma’naviy-axloqiy mazmuni tahlil qilinadi. Asarda ayol taqdiri, adolatsizlik, jaholat, oilaviy munosabatlar, erk va ijtimoiy tenglik kabi masalalar chuqur falsafiy mushohada bilan  yoritilgan.  Ushbu  maqola  asarning  badiiy  mohiyati  hamda  ijtimoiy  g‘oyaviy qatlamlarini zamonaviy adabiy-tahliliy yondashuv asosida sharhlaydi.