INKLYUZIV TA’LIM TAMOYILLARI. - Mamatisaeva Surayyo,; Turgunova Shoxsanam,; Axmadjonova Odina, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya:  Ushbu  maqola  Inklyuziv  ta'lim  (ingliz  tilidan  olingan  bo'lib, inclusive,  inclusion-uyg'unlashmoq,  uyg'unlashtirish,  qamrab  olmoq,  qamrab  olish ma'nolarini bildiradi) nogiron va sog'lom bolalar o'rtasidagi to'siqlarni bartaraf etish, maxsus ta'limga muxtoj bolalar, o'smirlar rivojlanishida uchraydigan nuqsonlar yoki iqtisodiy qiyinchiliklardan qat'iy nazar ijtimoiy hayotga moslashtirishga yo'naltirilgan umumta'lim  jarayoniga  qo'shishni  ifodalovchi  ta'lim  tizimi  haqida  ma’lumotlar keltirilgan.