MEHNAT STATISTIKASI - Mahkamova Xosiyatxon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola mehnat statistikasi, ya’ni ishchi kuchi, bandlik, ish bilan ta’minlanganlik, ish haqi va mehnat bozoridagi tendensiyalarni o‘rganish sohasini tahlil qiladi. Maqolada mehnat resurslarining tarkibi, yosh va jins bo‘yicha taqsimoti, bandlik darajasi, migratsiya va sohalar bo‘yicha ish bilan ta’minlanganlik kabi ko‘rsatkichlar yoritilgan. Shuningdek, mehnat statistikasi ma’lumotlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish, ish o‘rinlarini yaratish va bandlik siyosatini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston va jahon mehnat statistikasi misollari keltirilgan.