IQTISODIY INDEKSLAR - Komiljonova Durdona (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola iqtisodiy indekslar tushunchasi, ularning turlari, hisoblash usullari va iqtisodiy faoliyatni tahlil qilishdagi ahamiyatini o‘rganadi. Maqolada narxlar, ishlab chiqarish, inflyatsiya va moliyaviy bozor ko‘rsatkichlarini o‘lchashda qo‘llaniladigan iqtisodiy indekslar, shuningdek ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilish va strategik rejalashtirishdagi roli yoritilgan. Misollar orqali O‘zbekiston va jahon iqtisodiy indekslari tahlil qilingan.