AFORIZMLARNING LINGVISTIK MAQOMI - Eshmuratov Umidjon Temurovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada aforizmlarning tilshunoslikdagi o‘rni va lingvistik maqomi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Aforizm tushunchasi, uning asosiy belgilari, frazeologik birliklar, maqollar va hikmatli so‘zlar bilan o‘xshash hamda farqli jihatlari yoritiladi. Shuningdek, aforizmlarning sintaktik, semantik va pragmatik xususiyatlari tilshunoslik nuqtayi nazaridan izohlangan.