AGRAR EKSPORTNI RIVOJLANTIRISHDA AGROTADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING IQTISODIY MOHIYATI VA FUNKSIONAL O‘RNI - No’monov Otabek O’rmonjon o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada agrar eksportni rivojlantirishda agrotadbirkorlik subyektlarining iqtisodiy mohiyati va funksional o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda agrotadbirkorlik subyektlarining iqtisodiy salohiyati, ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonidagi roli, eksport jarayonidagi funksional vazifalari va strategik ahamiyati o‘rganildi. Shuningdek, ularning xalqaro bozorlar bilan integratsiyasi va agrar eksportni rivojlantirishdagi samaradorligi baholandi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, agrotadbirkorlik subyektlari nafaqat qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini yetishtirish va eksport qilishda, balki innovatsion yechimlar joriy etish, qo‘shilgan qiymat yaratish, logistika tizimini optimallashtirish va raqobatbardoshlikni oshirishda ham muhim rol o‘ynaydi.