MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KAMQONLIK VA SEMIZLIKNI OLDINI OLISHDA HAMSHIRANING PROFILAKTIK FAOLIYATI - Qo‘ldasheva M.M.; Avezova G.S. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda kamqonlik va semizlikning oldini olish muhim sog‘liqni saqlash masalalaridan biridir. Ushbu maqolada hamshiraning profilaktik faoliyati va uning bolalarning to‘g‘ri ovqatlanishi, jismoniy faolligi hamda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Profilaktik ishlar orasida individual va guruhli maslahatlar, ota-onalarni ma’lumotlantirish, sog‘lom ovqatlanish odatlarini rag‘batlantirish va muntazam tibbiy kuzatuvlar o‘rganiladi. Hamshiraning faol ishtiroki bolalarning sog‘lom o‘sish va rivojlanishiga, kamqonlik va semizlikning oldini olishga sezilarli hissa qo‘shadi.