BOLALARDA BRONXIAL ASTMANI UMUMIY TAVSIFI - Oribjonova Vasilaxon Fizuliddin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda bolalarda bronxial astma kasalligining umumiy tavsifi yoritilgan. Bronxial astmaning dolzarbligi, epidemiologik ko‘rsatkichlari, kasallikning kelib chiqish sabablari hamda rivojlanish mexanizmlari zamonaviy ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, bolalik yoshida bronxial astmaning klinik kechish xususiyatlari, asosiy simptomlari va yoshga xos farqlari bayon etilgan. Tezisda bronxial astmaning bolalar salomatligiga salbiy ta’siri, uning erta aniqlanishi va to‘g‘ri boshqaruvining ahamiyati alohida ta’kidlangan. Keltirilgan ilmiy mulohazalar dissertatsiya ishining keyingi boblarida olib boriladigan tadqiqotlar uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.