VIRTUAL TEXNOLOGIYALARDAN TA’LIMNI RAQAMLASHTIRISH JARAYONIDA FOYDALANISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Djalilova Yulduz Ibragimovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada ta’limni raqamlashtirish jarayonida virtual texnologiyalardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Virtual haqiqat (VR), kengaytirilgan haqiqat (AR) va boshqa virtual texnologiyalarning ta’lim jarayonidagi roli, ularning samaradorligini oshirish, ta’lim jarayonini shaxsiylashtirish va interaktivlikni kuchaytirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, bu texnologiyalarning o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasiga ijobiy ta’siri va o‘qituvchilar uchun yangi pedagogik yondashuvlarni shakllantirishdagi ahamiyati muhokama etiladi. Maqola virtual texnologiyalar yordamida real dunyoda amalga oshirish qiyin bo‘lgan tajribalarni taqdim etish, o‘quvchilar motivatsiyasini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashdagi pedagogik afzalliklarni ochib beradi.