MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI TARBIYACHILARIDA STRESSNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Hamrayeva Azizaxon Safarali qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarida stress holatlarining kelib chiqish sabablari, ularning psixologik xususiyatlari hamda stressni boshqarishning samarali mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida zamonaviy psixolog olimlarning nazariyalari asosida stressni boshqarishda emotsional barqarorlik, refleksiya, o‘z-o‘zini boshqarish va psixologik moslashuv mexanizmlarining ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, tarbiyachilarning kasbiy faoliyatida stressni kamaytirish orqali ta’lim sifati va bolalar bilan ishlash samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.