YASHIL MOLIYALASHTIRISHNING JAHON TAJRIBASI VA UNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Axmadjonova Gulmira Xabibulla qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ishda yashil moliyalashtirishning jahon tajribasi hamda uning iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yashil kreditlar, yashil obligatsiyalar va ESG asosidagi investitsiyalarning barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashdagi o‘rni yoritiladi. Xalqaro tajriba asosida yashil moliyalashtirish iqtisodiy o‘sish sifatini yaxshilashi, investitsiya faolligini oshirishi va ekologik xavflarni kamaytirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslanadi. Olingan natijalar yashil moliyalashtirishni milliy iqtisodiy siyosatning muhim yo‘nalishi sifatida rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi.