ЎЗБЕКИСТОН ИҚТИСОДИЁТИДА ХАЛҚАРО ЛИЗИНГНИНГ ТУТГАН ЎРНИ - Уразалиев Бекзод Султанбаевич (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация. Мазкур тадқиқотда Ўзбекистон иқтисодиётида халқаро лизингнинг аҳамияти, инвестицияларни жалб этишдаги ўрни ва унинг иқтисодий тараққиётга қўшаётган ҳиссаси ёритилган. Шунингдек, халқаро лизингни ривожлантиришда мавжуд муаммолар ва уларни бартараф этиш йўллари таҳлил қилинган.