O‘RTA OSIYO ENEOLIT DAVRIDA:AHOLISINING JOYLASHISHI, ETNIK JARAYONLARDA HUDUDIY CHEGARALARI XUSUSIDA - Tilovboyevа Mаrdonа Аybekovnа (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada O‘rta Osiyo tabiiy-iqtisodiy hududlarida aholining joylashishi, o‘zlashtirilishi, hududiy chegaralari tahlil qilingan. O‘rta Osiyo eneolit davrida aholining joylashish xususiyatlari, tabiiy-iqtisodiy hududlarning o‘zlashtirilishi hamda etnik jarayonlarning hududiy chegaralari arxeologik va tarixiy-geografik manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda neolit davri jamoalarining eneolit davrida xo‘jalik va madaniy vorisligi, migratsion jarayonlarning xususiyatlari hamda tabiiy omillarning aholi joylashuviga ta’siri yoritib berilgan.