MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASASIDA OTA-ONALAR BILAN HAMKORLIK ASOSIDA BOLA SHAXSINING RIVOJLANISHINI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING INNOVATSION SHAKL VA USULLARI - Yodgorova Umida Bahodir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yish orqali bola shaxsining har tomonlama rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashning innovatsion shakl va usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida ta’lim-tarbiya jarayoniga zamonaviy pedagogik va psixologik yondashuvlarni joriy etish, ota-onalarning pedagogik madaniyatini oshirish hamda ularning ta’lim jarayonidagi faol ishtirokini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, interaktiv metodlar, ota-onalar klublari, treninglar va maslahat xizmatlarining bola shaxsiy rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim tizimida ota-onalar bilan hamkorlikni takomillashtirishga xizmat qiladi.