XODIMLAR DAXLDORLIGI OMILLARI: O‘ZARO BOG‘LIQLIK VA MEHNAT SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Quliev Yorkin Karimovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Tashkilotlarda xodimlarning daxldorligi tashkilotning tashkiliy madaniyatini mustahkamlashga, jamoa ichidagi psixologik iqlimni yaxshilashga, tashkilot ichida ishonchli munosabatlarni o‘rnatishga hamda o‘z mehnatiga mas’uliyat bilan munosabatda bo‘lishga yordam beradi. Maqolada kognitiv, ko‘nikmaviy va hissiy daxldorlik tarkibiy qismlariga asoslangan holda tashkilotda xodimlar daxldorligi omillarining guruhlanishi va baholanishi keltirilgan. Ilmiy va ishbilarmon muhitda daxldorlikka ta’sir etuvchi asosiy omillar haqidagi tasavvurlar taxlil qilingan.