TIBBIY MUASSASALAR IJTIMOIY TASHKILOT SIFATIDA VA ULARDA XODIMLARNI BOSHQARISH - Alisher Madrahimov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy muassasalar ijtimoiy tashkilot sifatidagi mohiyati, ularning jamiyat hayotidagi roli va boshqaruv tizimidagi o‘ziga xosliklar tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada tibbiy muassasalar faoliyatida inson omilining ahamiyati, xodimlarni boshqarishning zamonaviy usullari hamda tibbiyotda sotsiologik yondashuvlarning o‘rni yoritilgan. Innovatsion boshqaruv texnologiyalari, motivatsiya va kommunikatsiya jarayonlari orqali sog‘liqni saqlash tizimi samaradorligini oshirish yo‘nalishlari ochib berilgan. Tadqiqot pedagogik va sotsiologik metodlar asosida olib borilgan bo‘lib, inson kapitalining tibbiyotdagi ijtimoiy ahamiyati chuqur ilmiy tahlil etiladi.