SAMARQAND ZIYORAT TURIZMNI RIVOJLANTIRISH VA TURIZMGA TA`SIRI - Turg’unbaeva Muxlisa Sunnatillo qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Samarqand shahridagi ziyorat turizmini rivojlantirish va turizmga ta’siri hamda ziyoratgohlardagi kamchiliklar haqida ma`lumotlar yoritilgan. Va Turizmni yanada rivojlantirish, tashrif buyuruvchi turistlar sonini qanday qilib oshirish masalasi va turizmni iqtisodiyotga keltiryotgan foydasi haqida.