RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA IJTIMOIY SOHA BYUDJET XARAJATLARINI TRANSFORMATSIYA QILISH MASALALARI (ta’lim va sog‘liqni saqlashda IT-infratuzilmani moliyalashtirish) - Ajibayeva Rauiya Maxsutovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda raqamli iqtisodiyot sharoitida ijtimoiy soha byudjet xarajatlarini transformatsiya qilish masalalari yoritilgan. Xususan, ta’lim va sog‘liqni saqlash sohalarida IT-infratuzilmani moliyalashtirishning ahamiyati, davlat byudjeti mablag‘laridan samarali foydalanish yo‘nalishlari hamda raqamli texnologiyalarning ijtimoiy xizmatlar sifatiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida raqamli infratuzilmaga yo‘naltirilgan byudjet xarajatlari ijtimoiy sohada samaradorlikni oshirishning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.