ISSIQLIK O‘TKAZISH TENGLAMASI UCHUN TESKARI MASALALARNI REGULYARIZATSIYA VA SONLI USULLAR ASOSIDA YECHISH - Rahimov Doniyor G‘ofurovich; Otayeva Nilufar Navro‘zova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda issiqlik o‘tkazish tenglamasi uchun teskari masalalarni yechish muammolari ko‘rib chiqiladi. Teskari masalalar noto‘g‘ri qo‘yilgan bo‘lib, ularning yechimlari kichik xatoliklarga sezgir bo‘ladi. Shu sababli masalani barqarorlashtirish maqsadida regulyarizatsiya usullari qo‘llaniladi. Tadqiqotda Tixonov regulyarizatsiyasi va unga asoslangan sonli algoritmlar yordamida yechimni topish yondashuvlari bayon etiladi. Olingan natijalar sonli tajribalar orqali tahlil qilinib, usullarning samaradorligi va barqarorligi baholanadi.