BO‘LAJAK TARBIYACHILARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA MENTORLIK METODINING AHAMIYATI - Jabborova Marifat Qodiraliyevna; Fayozova Sarvinoz Tursunali qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim sohasida bo‘lajak tarbiyachilarni kasbiy jihatdan tayyorlash jarayonida mentorlik tizimining o‘rni va ahamiyatini tahlil qilinadi. Maqolada mentorlik tizimi orqali bo‘lajak tarbiyachilarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, ularning pedagogik faoliyatga moslashuvini ta’minlash hamda ta’lim jarayonidagi samaradorlikni oshirish yo‘llari yoritilgan.