QARINDOSHLIK NOMLARI BILAN BOG‘LIQ UNDALMA VA MUROJAAT VOSITALARI - Komila Abduraximova Ulug’bek qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek tilida qarindoshlik nomlari asosida shakllangan undalma va murojaat vositalarining lingvistik hamda pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ushbu birliklarning nutq jarayonidagi funksional vazifalari, semantik kengayishi va ijtimoiy munosabatlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Qarindoshlik nomlarining real qarindoshlik doirasidan tashqarida qo‘llanishi orqali hurmat, samimiylik va nutq etiketi bilan bog‘liq jihatlar asoslab beriladi.