DUVAXON VA CHIG’ATOY ULUSIDA SIYOSIY BARQARORLIK JARAYONLARI - Shahlo Maxamova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur maqolada Chig’atoy ulusining nufuzli hukmdorlaridan biri bo’lgan Duvaxonning siyosiy faoliyati, ichki va tashqi siyosati hamda Markaziy Osiyo tarixidagi o’rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda Duvaxon hukmronligi davrida Chig’atoy ulusida yuz bergan siyosiy jarayonlar, markaziy hokimiyatni mustahkamlashga qaratilgan chora-tadbirlar, boshqa mo’g’ul xonliklari bilan munosabatlar va uning vorislari faoliyatiga ta’siri manbalar asosida yoritiladi.