IJODIY YONDASHUV ASOSIDA YOSH O‘QITUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Xudoynazarova Zulayho Sohibnazarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot ishida ijodiy yondashuv asosida yosh o‘qituvchilarning tadqiqotchilik qobiliyatini shakllantirishning samarali usullari yoritib berilgan. Shu jumladan, muammoli ta’lim, loyihaviy faoliyat, keys texnologiyasi, novatorlik yondashuvi hamda ishbilarmonlik va rolli o‘yinlar kabi zamonaviy pedagogik metodlarning ushbu jarayondagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada ijodiy fikrlashni rivojlantirishga yo‘naltirilgan treninglar hamda boshqa innovatsion metodlarning yosh o‘qituvchilarda tadqiqotchilik qobiliyatini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari yosh o‘qituvchilarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida ularning tadqiqotchilik va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.